joi, 2 iulie 2009

TERRA.......INCOTRO?

In data de 24 iunie 2009 a avut loc la Bistrita o conferinta organizata de asociatia noastra cu titlul Terra ....incotro? , sustinuta de general de brigada dr.Emil Strainu. Evenimentul a fost mediatizat de mass media locala in citeva interviuri dintre care am spicuit doua mai relevante pe care le redam mai jos.

Redam materialul publicat in Gazeta de Bistrita:

"Extraterestrii printre noi

Una dintre cele mai controversate probleme, din toate timpurile am putea spune, este existenţa unei sau mai multor civilizaţii spaţiale, aşa numitele OZN-uri. OZN-urile sunt vehicule intergalactice pilotate de extratereştrii, venite din alte dimensiuni necunoscute sau neexplorate pe deplin până în prezent. Prezenţa discretă a entităţilor non umane în tradiţiile noastre, dar şi azi, devine o posibilitate extrem de serioasă care nelinişteşte.
Problema răpirilor rămâne una dintre cele mai enigmatice aspecte şi mai controversate astăzi. Dar scenariul răpirilor indica şi prezenţa pe sol a extratereştrilor. Pentru a mai elucida din misterul extratereştrilor am stat de vorbă cu dr. Emil Străinu, actual consilier al Parlamentului României în probleme neconvenţionale şi asimetrice şi director al centrului de studii Psihotronice şi Ufologice.
Gazeta de Bistriţa: Când aţi început, şi ce v-a determinat să studiaţi aceste fenomene ?
Emil Străinu: Mă ocup de aceste fenomene de peste treizeci de ani, am ajuns la concluzia, prin studiile pe care le-am făcut, că în spaţiu există şi alte lucruri, printre care şi aceste obiecte zburătoare neidentificate.
Gazeta de Bistriţa: Există specializare în ufologie, adică ufologia este acreditată ca şi ştiinţă?
Emil Străinu: La noi, nu. În străinătate ufologia este o ştiinţă foarte apreciată şi, mai mult decât atât, ea este foarte stimulată, pentru că este o ştiinţă care face parte din ceea ce se numeşte cunoaşterea de frontieră şi care aduce mult mai multe noutăţi decât nişte lucruri care sunt foarte cunoscute din ceea ce înseamnă ştiinţele clasice. Are multă rezonanţă cu astronomia, cu astrofizica, ştiinţe noi care din păcate nu prea sunt cunoscute.
Gazeta de Bistriţa: Existenţa extratereştrilor este recunoscut ca fapt în toată lumea?
Emil Străinu: Dacă Papalitatea a recunoscut existenţa lor, care poate fi considerată cea mai conservatoare instituţie de pe pământ, cred că ei există. Adevărul este că eu nu mă ocup de extratereştri, mă ocup de studierea atmosferei, a fenomenelor neobişnuite, obiectelor neidentificate în spaţiu. Dar cred că spaţiul este prea nemărginit şi mare ca în tot acest haos, cum spunea Papa, să fim numai noi.
Gazeta de Bistriţa: De unde anume din spaţiu apar aceste fenomene?
Emil Străinu: Întotdeauna aceste fenomene apar unde există o anumită rezonanţă. Fenomenele se produc când trebuie să se producă, cum spune şi Freud în Teoria sincronicităţii: un lucru care trebuie să se întâmple, se va întâmpla în mod sigur.
Gazeta de Bistriţa: Ce se ştie mai exact despre aceste fenomene - de unde vin, există mai multe civilizaţii?
Emil Străinu: Există nu una, ci mai multe planete în sistemul solar unde condiţiile de viaţă se pot reface ca pe Terra. Mai mult decât atât, să nu uităm că la începutul anilor ’50, guvernul SUA era pregătit pentru a duce operaţiuni militare pe Marte, pe Lună şi pe alte planete. Toate aceste lucruri se întâmplau când încă nu se lansase primul satelit artificial al pământului, înseamnă că aveau nişte informaţii, date care veneau din întâlnirile cu extratereştrii.
Gazeta de Bistriţa: De ce sunt ţinute aceste apariţii sub secret?
Emil Străinu: Nu vor mai fi ţinute mult timp secrete. Au fost până acum, probabil pentru că este vorba de un şoc cultural, un şoc psihologic şi un şoc economico-cultural foarte puternic, şi omenirea nu era pregătită să-i facă faţă.
Gazeta de Bistriţa: Aveţi cunoştinţă de cazuri în care aceste nave neidentificate au aterizat pe pământ?
Emil Străinu: Eu am participat în 2007, cu prilejul a împlinirii 60 de ani a accidentului din Roswell, la un congres care a avut loc la Roswell, USA. Acolo m-am dus cu ideile mele şi m-am întors cu ideile lor. După ce vezi nişte dovezi şi nişte probe, ajungi la concluzia că într-adevăr aceste lucruri sunt reale, adică acest contact dintre noi şi o altă civilizaţie s-a întâmplat. Şi tot această ceaţă, toată această plăsmuire care este după, este făcută tocmai pentru a ascunde lucrurile reale.
Gazeta de Bistriţa: În opinia dumneavoastră, există o civilizaţie mai dezvoltată decât a noastră?
Emil Străinu: Sunt civilizaţii mult mai dezvoltate decât a noastră, nivelul lor de cunoştinţe, de cunoaştere ne sunt mult superioare.
Gazeta de Bistriţa: Credeţi că prin apariţia lor în sfera noastră încearcă să construiască un fel de legătură cu civilizaţia noastră?
Emil Străinu: În primul rând este o chestie de contrabalansare misionaristă, am văzut, sunt acolo, există. La fel cum şi noi căutăm nişte civilizaţii, nişte semeni în Univers. Nimeni nu vrea să fie singur şi ca să nu fi singur îţi cauţi semenii.
Gazeta de Bistriţa: De când datează apariţia obiectelor neidentificate?Emil Străinu: Din punct de vedere istoric ele au însoţit civilizaţia omenirii încă de la începuturi.
Gazeta de Bistriţa: În care zonă a Pământului au fost semnalate cele mai multe apariţii, adică au extratereştri o zonă preferată şi în care s-au semnalat mai multe apariţii?
Emil Străinu: După 1945, de exemplu, i-a interesat mai mult zonele în care au avut loc explozii nucleare, zonele unde sunt mari aglomeraţii tehnologice sau zonele unde oamenii au o anumită încărcătură spirituală dezvoltată, cum e la noi de exemplu.
Gazeta de Bistriţa: Pe teritoriul României când a avut loc ultima apariţie?Emil Străinu: Pe la începutul acestui an, undeva în zona Mării Negre. Gazeta de Bistriţa: Există o periodicitate în apariţiile OZN-urilor?
Străinu Emil: Nu există o periodicitate cu care apar, deşi există o teorie aici - teoria valurilor, care susţine că din când în când apar periodic. Dar aceste apariţii, de obicei, sunt legate şi de nişte evenimente de exemplu: accidentul de la Cernobîl. Din radioactivitatea de sută la sută de la Cernobîl, 80 la sută a fost în mod ciudat neutralizată de nişte obiecte zburătoare neidentificate.
Gazeta de Bistriţa: Lasă semne vizibile în zonele unde apar?
Emil Străinu: Da, sunt semnele din lanuri. Sunt oameni, care deşi nu cunosc nicio limbă străină, după apariţia lor vorbesc în limbi, dau mesaje, oameni care nu au avut abilităţi tehnice, ştiinţifice, dar care peste noapte devin creatori, inventatori. Întotdeauna se încearcă o iluminare a conştiinţei umane.
Gazeta de Bistriţa: Ce părere aveţi de aşa zisele răpiri?
Emil Străinu: Cu răpirile am anumite rezerve. Din punctul meu de vedere, probele sunt foarte ambigue, dar nu le exclud.

jautor urnalist Noemi Constantin


Iata citeva fotografii de la eveniment, din conferinta de presa gazduita de Primaria Municipiului Bistrita si conferinta de dupa amiaza organizata la Centrul Cultural Municipal G.Cosbuc din Bistrita.

Niciun comentariu: